Bibliografia


En aquest apartat trobareu diferents reculls bibliogràfics d'interès i enllaços a pàgines de recursos per fomentar l'hàbit lector.
http://xtec.gencat.cat/ca/projectes/lectura/impulslectura/ En aquest espai el professorat trobarà adreces d'interès, orientacions, recursos, materials didàctics i bones pràctiques, perquè incorpori i sistematitzi estratègies lectores com a eix vertebrador dels aprenentatges. 
http://xtec.gencat.cat/ca/projectes/lectura/impulslectura/
(Accés 16 de març del 2016)http://ensenyament.gencat.cat/web/.content/home/departament/publicacions/monografies/lectura/la_lectura_en_un_centre_educatiu.pdf
Document que presenta el marc de referència de les actuacions del Departament d’Ensenyament al voltant de la lectura en els centres educatius, tant les vinculades a l’Impuls de la Lectura com les relacionades amb la potenciació de les biblioteques escolars i amb les propostes fetes des del currículum per desenvolupar les competències bàsiques de l’àmbit lingüístic. Els objectius generals responen als tres eixos en què s'articula el document: Saber llegir, llegir per aprendre i gust per llegir.

http://ensenyament.gencat.cat/web/.content/home/departament/publicacions/monografies/lectura/la_lectura_en_un_centre_educatiu.pdf
(Accés 16 de març del 2016)


http://www.xtec.cat/web/serveis/serveis/sez/crp/bancderecursosAquesta informació conté una selecció acurada de recursos relacionats amb la lectura en tot el seu abast, fruit de la tasca de col·laboració entre diversos CRP de Catalunya.
http://xtec.gencat.cat/ca/serveis/sez/crp/bancderecursos/
(Accés 16 de març del 2016)

Llibres al replà
"Amics, hem decidit reunir-nos al replà. Tenim casa nova. Una casa que ens hem fet a mida, que hem decorat al nostre gust i a la qual viurem en companyia dels nostres més estimats inquilins".
Aquest és un espai d’opinió, estudi, reflexió i informació sobre un tipus de literatura  destinada a lectors de totes les edats. Cadascú hem triat un pis, l’hem batejat amb el nom d’un inquilí que ens representa i a partir d’avui penjarem a “Llibres al replà” els articles, entrevistes, ressenyes i comentaris que més ens interessen i que creiem d’interès general.
 http://llibresalrepla.blogspot.com.es/
(Accés 30 de març del 2016)"Somnieu. La meva experiència al vostre abast".
Amb aquestes paraules la Montse Marcet, llibretera de professió, lectora de llibres i àlbums il·lustrats de passió i compartidora de bones lectures de vocació ens presenta diferents maletes que ens faran descobrir diferents autors i il.lustradors, que de ben segur engrescaran a petits i grans lectors.
http://www.lectorsaltren.cat/
(Accés 30 de març del 2016)GretelAquesta secció de recomanació de literatura infantil i juvenil digital és una selecció d'obres de qualitat disponibles actualment en el mercat electrònic. Hi podeu trobar activitats relacionades amb la   literatura infantil i juvenil que es genera a la UAB.
http://www.gretel.cat/
(Accés 30 de març del 2016)
El Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT) és una federació d'organismes, destinada a promoure, recollir, programar i executar projectes, iniciatives i accions que afavoreixin la promoció i difusió del llibre per a infants i joves, i la promoció de la lectura en la infància i el jovent.
http://www.clijcat.cat/
(Accés 30 de març del 2016)